Marinus van de Steeg 25 jaar lid

Marinus zijn officiële datum van indiensttreding is 15 juni 1993. Een bijzondere datum maar dit had te maken met het feit dat de aanstellingskeuring een probleempje gaf. Na herkeuring was het oké.
In 2011 ben je postcommandant geworden van post Uddel en dat ben je tot op de dag van vandaag. Toen je in dienst kwam bij de brandweer had je een eigen autobedrijf. Dit betekende dat je overdag bijna altijd beschikbaar was. Je technische kennis van auto’s heeft regelmatig geholpen bij een inzet technische hulpverlening. Je hebt gelobbyd bij de brandweer om daar iets fulltime te kunnen gaan doen. Je hebt ontzettend je best gedaan en was ook aangenomen, maar helaas gaf de duikkeuring een probleempje waardoor deze droom niet uitkwam. Ironisch genoeg werden de duikers een halfjaar later in Apeldoorn bij het grofvuil gezet uit bezuinigingsoverwegingen.
Maar je was niet van je stuk te brengen en hebt inmiddels een eigen bedrijf
waarin je brandwachten verhuurt en je doet daar ook zelf actief aan mee. Als het niet linksom gaat dan maar rechtsom. Dit zegt wel iets over je karakter Marinus.
Je weet precies wat je wil. Op 26 januari 2005 was er een garagebrand aan de Veenkamp. Hier was jij niet degene die hulp kwam verlenen, maar was helaas zelf gedupeerde. Jij gaf zelf aanwijzingen om de brand bij jou thuis zo effectief mogelijk te bestrijden. Je wist je rug recht te houden en de draad weer op te pakken

Je hebt heel veel incidenten meegemaakt in de afgelopen 25 jaar. Er is twee keer een gigantische brand geweest bij de Fonteyn. Er zijn enorme natuurbranden geweest. Veel ongevallen, met helaas ook dodelijke slachtoffers. Marinus, je hebt een enorme maatschappelijke bijdrage geleverd. Daar is wel een boek over te schrijven.
Marinus, een andere karaktereigenschap van je is, dat je altijd rustig blijft en het overzicht weet te bewaren. Een van je standaarduitdrukkingen is: geen paniek, het komt allemaal goed.

Het is ook teveel om op te noemen, maar je hebt in die 25 jaar ontzettend veel tijd en energie in de brandweer gestoken. Daar zijn wij jou heel erg dankbaar voor en niet alleen het korps, maar de gehele gemeenschap.
Marinus, we spreken de wens uit dat we nog een aantal jaren van je diensten gebruik kunnen en mogen maken.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: